Teknik och design

Företaget

Indigtive är ett flexibelt medieföretag som sedan 2009 drivs av Benjamin Wallin. Företaget erbjuder tjänster inom området design och datateknik.

Målet har sedan start alltid varit att kombinera form och teknik på effektivast sätt. Lyckas man med detta maximerar man sina chanser att kommunicera på rätt sätt med sin målgrupp.

Historik

2009. Företaget startades och skapade företagswebbplatser. Åren där på började fokus riktas mot mer säkra webbtjänster.

2010. Foto- och video-produktion blev tydligare vardag i företaget. Att kombinera dessa medieformer med digitala medier är kraftfullt.

2011. Appar började utvecklas. Först gjordes Ios-applikationer men senare även Android-appar. Apparna skapas inte enbart för mobiltelefoner och surfplattor – utan även för inbyggda system m.m.

I dag. Indigtive fokuserar på system-, mobilapp- och webbrelaterade uppdrag på teknikfronten. På designfronten är det primärt foto, video och grafisk design.

Företagaren

Benjamin Wallin

Hej där. Jag har alltid haft ett intresse för datorer och webbutveckling. I slutet av 90-talet knåpade jag ihop min första hemsida.

Vid tioårsåldern råkade jag förstöra mina föräldrars dator - jag var nog ganska nyfiken på vad alla knappar hade för funktion. Två år senare byggde jag min första.

Jag är typen som brinner för förändring och nyskapande. Söker ständigt nya utmaningar att möta – det kan vara nya tekniker, nya designknep eller nya kombinationer av dem.

På fritiden sysslar jag gärna med konst eller fotografi.

Bakgrund

Utbildningsmässigt har jag läst datavetenskap på Linköpings tekniska högskola. Vid sidan om datavetenskap har jag även studerat markandsföring, design, foto, video m.m. på eftergymnasial nivå.

Projektmässigt går det att titta efter i bloggen här på sidan vad jag har skapat. Projekt har skett både självständigt och i grupper.

Benjamin Wallin